Nyheter

bullet 2010-06-27
Sommaren är här och allt som skall göras, skall göras nu! Måla huset, lada ved och ta fram en ritning för en utbyggnad är de lite större projekt vi tar oss ann denna sommar. Bizzy ligger mest nedanför stegen och väntar med bollen bredvid sig på att vi skall komma ned och engagera oss med henne. Om ni ser att Bizzy har blivit gråhårig, så är det inte pga tristess, utan för att målarfärgen är grå och Bizzy varit för nära målarhinken! Hon längtar nog till Tollarspecialen, en helg full med aktiviteter och träffa kullsyskon o vänner. Vi längtar också... bara vi hinner träna lite mer innan.

I maj hade vi en långhelg, likt Tollarspecialen, full med hundaktiviteter. Rysligt roligt var det!
Torsdag: Working Test i Skellefteå. Bizzy och Husse lyckades skrapa ihop 86p, vilket vi var väldigt nöjda med.
Fredag: 0 pris på Tollingjaktprov. (Till vårt försvar hade vi inte anmält oss men hoppade in när det blev lågt deltagande så provet skulle bli av.) För att göra dagen ännu tyngre så lyckades husse med Kevin på ryggen, på väg ner till provplatsen, stupa rakt in i ett träd så båda husse och Kevin fick rejäla sår.
Lördag-Söndag: Årets Bygdeå-helg. Oj det var verkligen fullt med aktiviteter. Det fanns stationer för markering, linjetag, tolling, jaktlydnad, rallylydnad, minne, osv. Husse hade hand om markering och minnes-stationerna och matte & Kevin gick med mig runt på alla stationer. På söndag efter lunch var det dags för 2 stationer i vårt Jaktcup (markering o minne).

I juni var vi på utställning i Vännäs och Bizzy fick tyvärr bara en tvåa. Mer glädjande var att Rusa fick sitt första Cert, grattis!

Bizzy har inte haft det lätt under våren/sommaren som storasyster till Kevin, som luggas, sliter i svansen, tar hennes hundben, jagar och vill sova i samma säng som henne. Så även om inte Bizzy haft enbart lysande prestationer under våren/sommaren som "jakthund" så kan vi iallafall ge henne titeln som världens bästa familjehund!

Vi har lagt upp lite nya bilder under Galleri (3 länkar) och Kevins sida (2 grupper).
Uppdaterat Resultat.

bullet 2010-01-17
Oj vad vi är dåliga på att uppdatera hemsidan. Ett helt halvår har gått sedan senast. Hur skall vi summera detta nu då?

Crilles Träningsläger: I oktober när husse åkte till Sydney så åkte Matte och Bizzy på Crilles Träningsläger i Sundsvall. Som vanligt var det mycket lärorikt och en massa skoj. 

Dubbelutställning i Wången: Vi möte upp med Bizzys norska syster Ricci samt sin Svorske bror Hugo. Geir, Anders och Elisabeth var även där ;-) Första dagen var ingen rolig dag för Bizzy, tror inte att det fanns något fint med Bizzy överhuvudtaget. För oss andra var det dock roligt att få vara med och se på när syster Ricci blev SE U(U)CH, stort grattis! På söndagens utställning fick Bizzy lite bättre kritik och då fick vi se på när Turbo Emil blev SE U(U)CH, Stort grattis även till er!

Helgen efter var det dags för ytterligare en utställning (ja, vi insåg att vi nästan aldrig är på utställningar så då blev det tre på en gång). Denna gång var det dock närmare, ca 8 km hemifrån.

Både Husse och Matte har fått nya jobb och Kevin började under hösten att gå till dagmamma, så det är mycket som händer för tillfället. Tyvärr har det gått ut över Bizzy i form av mindre träning/aktiviteter och sämre uppdateringar av hemsidan. Husse är mest nere i södra Sverige och lämnar resten av familjen i sticket, typiskt karlar! Skämt åsido så trivs vi väldigt bra med våra nya jobb även om vi längtar efter att husse skall börja jobba på hemmaplan (1 vecka kvar).

Julen firades i Uppsala och nyår i Bjurfors.

Tack vare Bizzys norska uppfödare Tone och Snorre Noem så fick vi nys om en Jakcup de kör i Norge. Så vi har nu kopierat konceptet och skall köra igång det här i Tollare i Västerbotten under 2010. Det skall bli grymt spännande och kul. Nu blir det lättare att motivera sig att gå ut och träna även dagar när solen inte skiner och det är varmt och skönt. Vi återkommer mera om detta under året (ja, vi skall försöka hålla det mer uppdaterat här på hemsidan, annars får ni gå in på Tollare i Västerbotten och följa det).

Vi har uppdaterat Startsida, Nyheter, På Agendan, Länkar samt Resultat

bullet 2009-08-17
Igår var det dags igen för ett viltspårsprov, denna gång i Bygdeå. Regnet öste ner och det var svinkallt, varken matte eller Bizzy var särskild glada över att behöva gå ut ovädret. Men en halvtimme senare så var vädret lika obetydligt som en fis i rymden. Bizzy fick sin sista 1:a och blev därmed Svensk Viltspårschampion! För detaljerad domarprotokoll se Resultat.
bullet 2009-08-15
Första helgen i augusti begav sig Bizzy och husse ner till Värmland, närmare bestämt Ransbergs Herrgård för årets Tollarspecial. Det var en otroligt välorganiserad Special och vi hade det mycket trevligt.

På fredagen var det Working Test, lydnad och Nybörjaklass jaktprov. Liksom förra året så hade vi anmält oss till working testet. Målet var att slå fg års resultat på 40p vilket vi lyckades med, vi fick 68p. Mest nöjda var vi över stationen med två enkla vattenmarkeringar som gick riktigt bra. För mer detaljer se Resultat.

På lördagen var det rast och vila för Bizzy medans husse var och tittade på jaktprov i Mästarklass och Juniorklass, vi har långt kvar...

På söndagen var det utställning där Bizzy var anmäld till Öppen klass tikar. Även där gick det över förväntan där Bizzy blev placerad som andra tik i öppen klass. I Bästa tik blev hon oplacerad. För kritik se Resultat

Vi vill även framhålla och gratulera Bizzys syster och två bröder som gjorde en kanonfin Tollarspecial.
Ricci - 2:a i Lydnad 1 med 182p.
Crille - 85p WT & 2:a ÖKL hanar
Hugo - 83p WT (domarens val i ruta 3)

bullet 2009-08-02
Idag tog Bizzy sitt andra 1:a pris i Viltspår. För domarens kritik se Resultat.
bullet 2009-06-15
Oj, nu var det återigen länge sedan vi uppdaterade hemsidan. Nu har vi uppdaterat en hel del:

Resultat: 2 stycken Viltspårsprov och kurser
Galleri: Heliomarträff 2009 och Viltspårsprov i Medle
På Agendan: Kommande och genomfört

Kevins sida: Bilder från Kanarieöarna och maj/juni

bullet 2009-05-02
I veckan fick vi resultatet från Bizzys röntgen av höfter och armbågar. Det blev B på höfter och UA på armbågar så vi är nöjda. Vi har varit lite oroliga att hennes fall från sängen när hon var liten, då hon haltade en längre tid, skulle ha påverkat höfterna trots att vi röntgade höfterna då också, men det såg inte ut som att det hade påverkat. Skönt!

Uppdaterat "Vem är Bizzy?" med veterinärresultat

Vi skall inom kort lägga upp lite bilder från Kanariöarna på Kevins sida.

bullet 2009-04-01
Kan inte snön bara försvinna!?!

Vi ska väl egentligen inte klaga för vi har helt underbara dagar, solen skiner och vi får gå på promenad när som helst under dagen. Men jag börjar ändå längta till att slippa långkallingar och vantar. Längtan blir ju inte mindre när man börjar boka in lite aktiviteter under våren och sommaren. I maj så skall jag  (Jennie) och Bizzy gå en jaktlydnadskurs som SSRK har ordnat, ska bli jättekul men jag tycker alltid det är lite pirrigt med kurser, tänk om vi är urkass motför de andra =(                                      

Vi ska börja skriva in i Bizzys (än så länge tunna) agenda, så ni får titta in där och se om vi träffas på någon aktivitet i vår/sommar.Bizzy får däremot fortsätta sin torftliga dirigeringsträning mellan snödrivorna... 

Kevins sida är även uppdaterad mede lite bilder.

bullet 2009-02-18
Efter jul så har uteaktiviteterna varierats med att gå med snöslungan och att träna med Bizzy. Kevin den lille stackaren får aldrig somna till någon lugn vaggvisa, utan Bizzys gälla visselpipa. Men de enformiga tonerna verkar sövande i alla fall (vi får väl se om de gett någon störning i framtiden)  ;D

Vi har plockat fram träningskompendiumet från Crilles träningsläger för att få lite förslag på träning. Så nu har vi förutom fotgående tränat stopsignal, dirigeringar och börjat lite med linjetag. Än så sitter inget helt, utan vi får nog fortsätta några veckor till med att nöta grunderna. Skam den som ger sig! Bizzy tycker iallafall att det är kul och det är väl huvudsaken.

Före jul så fick tyvärr en av Bizzys vänner somna in, lilla Nora gumman. Så nu är Bizzy den äldste i hennes hundgäng häromkring och i januari fick hon ännu en ny liten vän (King) att hålla reda på. Vet inte om hon riktigt trivs med ledarskapet, men hon tränar på det.

Vi har uppdaterat Galleri
Vänner är tillagda under Vem är Bizzy?
Kevins sida är uppdaterad

bullet 2009-01-10
Uppdaterat Startsida, Bizzys galleri samt Kevins sida med bilder.
bullet 2008-11-03
Hej allesammans!

Som de flesta redan har märkt så har vi fått tillskott i familjen. Den 12 september kl.01.07 fick vi en liten pojke som kommer att lyssna till namnet Kevin. Vi vill tacka för alla fina gästboksinlägg, gratulationskort och presenter vi fått, en superstor kram från hela familjen!

Kevin har fått en alldeles egen liten undersida till Bizzys hemsida, http://www.bizzys.se/bebisen. Det är nog enbart hundfolk som kan förstå sig på en familj där huvudsidan är för hunden medan den nya bebisen "bara" får en undersida. Vi har dock aldrig påstått att vi är en helt frisk familj, vi är ju Tollarägare ;-) Skämt åsido så är det rent av praktiska skäl och det kommer nog i framtiden bli en familjeadress typ www.axell.se och så har vi Bizzys och Kevins sidor som underadresser.

Förutom att vi försökt att vara hemma och gossat så mycket som möjligt så har vi ändå hunnit med en hel del sedan Kevin föddes. Vi har varit till Skellefteå och hälsat på morbror Jonny och Elin, åkt till Bjorfors till Mormor & Morfar, Åkt till Uppsala för att hälsa på Farmor och visa upp underverket för Farfar och Nonno. Förra helgen var vi i Sundsvall för att delta i brorsan "Crilles träningsläger" i jakt. Lärare var Marie Israelsson och Niklas var kock/fotograf, all heder åt dem båda, det var en fantastiskt rolig, lärorik och välorganiserad helg. Inbjudna var bla kullsyskon och mamma från Norge, totalt 9 hundar! Proffsfotograf Niklas fick sköta all fotgrafering under helgen så vi lägger upp bilder från helgen så fort vi lagt rabarber på några kort. Vill ni gå in och läsa i mer detalj vad vi gjorde? Besök Crilles sida och kolla under datum 25-26 oktober.

Husse/Pappa har även hunnit med att vara till Köpenhamn, Stuttgart samt Green Bay (USA). På torsdag åker han vidare till Sydney så det är tur att han hann med att ta två pappadagar denna vecka eftersom han kom hem från USA i lördags. Kevin fick massor av fina presenter från pappas amerikanska arbetskamrater bl.a en Green Bay Packers dress (ett välkänt amerikanskt fotbollslag) som än så länge är lite för stor för Kevin, men så fort han har vuxit i det så åker det upp en bild på hemsidan.

Kevins sida har blivit uppdaterad med bilder.

Bizzys galleri har fått en till undersida med lite blandade bilder från hösten.

"Matte & Husse" har blivit "Familjen" samt att två nya bilder tillkommit.

Startsidan har uppdaterats.

Sidfotsbilderna har till allas stora glädje förminskats vilket har gjort hemsidan mindre tungladdad.

Kevin har lagts till som en sida i menyn.

bullet 2008-08-31
Fortfarande ingen bebis...

Nu har vi även lagt upp bilder från Tollarspecialen 2008. Det blev en hel del...

Vi har även uppdaterat "Vem är Bizzy" något samt ny bild på startsidan.

bullet 2008-08-30

Idag är det dagen då vi väntat att få tillökning i familjen, men än så länge har den inte behagat att vilja ut. Vi återkommer med bilder när bebisen har anlänt med storken.

Som många har påpekat har uppdateringen av hemsidan inte varit den bästa och det har inte berott på brist på nyheter, snarare tvärtom...här kommer lite resultat samt bilder. Jag har lagt in bilder fram till Tollarspecialen, det får bli morgondagens projekt.

Vi har även lagt in två nya länkar, en går till den nyblivne norske viltspårschampionen Emil och en går till Remus & Jing där Jing nu tagit sina 3 st 1:or men som måste få en 2:a på utställning efter 2 års ålder (är ju bara 13 mån) Stort Grattis till er båda!!!.

Vi har hunnit med mycket under sommaren. Vi har varit på World Dog Show, Tollarspecialen, bilsemester till Stockholm och Dalarna (Farmors sommarstuga), Husse har varit till Australien i jobbet och vi har byggt om/fixat en hel del med vårt hus, bla så har jag fått mitt hundhus nymålat och fått taket förbättrat något, ombyggd tvättstuga, nytt vedförråd, mer utebelysning m.m.

Utställning
Vi har varit på 5 utställnigar varav 4 var officiella under sommaren. Bizzy fick 1:a/Excellent på de 4 officiella utställningarna vilket vi var väldigt nöjda med. Det var också väldigt skönt att haltandet var borta då det har varit en lång rehabiliteringsperiod. Akupunktur och vattenträning har varit medicinen.

Utställningarna vi har varit på är Vännäs Int, 3 utställningar i samband med World Dog Show samt en inofficiell utställning i samband med Tollarspecialen.

Viltspår
I början av sommaren "genomförde" vi ett ordinarie viltspårsprov. Det var inte Bizzy och husses dag. Bizzys spårintresse var lika med noll, hon följde enträget ett annat spår vilket gjorde husse frustrerad vilket Bizzy säkert märkte när vi blev återplacerade på spåret vid flertalet tillfällen. Det var bara att ge upp och se till att avsluta på ett positivt sätt med att gå sista sträckan och finna klöven. 

Working Test
Tollarspecialen. 40p där vi "nollade" två stationer. Det var en lärorik dag där Bizzy, Matte och Husse lärde sig mycket. Bizzy var dels lite väl ivrig samt förbryllad över situationen. Matte var nervös och det märkte nog Bizzy...

bullet 2008-06-02
Nu har vi fixat bildtext till bilderna vi la in från Bygdeåhelgen ni hittar det under Galleri.

Igår söndag, var det dags för Bizzys första viltspårsprov i öppen klass, se vidare resultat. Det gick ganska bra, men tyvärr så tog både Bizzy och husse slut i den otroliga värmen. Bizzy valde att vika av ca 15 m från spårslut och hittade där en bäck, där hon valde att stanna. Hon fick återföras till spåret där hon avslutade spårningsarbetet. Hon fick ett 2:a pris. Husse och Matte blev givetvis glada för det, men gladast blev vi för att hon klarade skottprövningen så bra. Hon satt tyst och lugnt och såg bara nyfiken ut.

Inte nog med att det var viltspårsprov så var det även en viltspårsträff/kurs för Tollare i Västerbotten. Mycket lärorikt och intressant, speciellt då vi fick gå med som åskådare till det mer erfarna ekipaget Nenne med Laban (de fick för övrigt ett 1:a pris, Grattis!).

Jag har skapat en undersida till resultat där det fullständiga protokollet från viltspårsproven samlas. Under resultat har vi summerat det något av utrymmesskäl.

Vi har även uppdaterat Agendan

bullet 2008-05-28
16-18 Maj var det dags för en av årets två höjdpunkter för oss Tollarägare. De var Bygdeåhelgen, en helg späckad med hundaktiviteter. Trots bristande rutin hos både förare och hund så provade vi på allt ifrån Walk-up till Tollarklubbens Apporteringstest. En slutsats vi kan dra efter denna helg är att vi har fortfarande lång väg kvar att gå innan vi är nöjda. Trots det så var det helt otroligt roligt, lärorikt och så hade vi ju underbart väder hela helgen.
Innan vi hann upp till Bygdeå så arrangerade Tollargänget och SSRK Västerbottens första Tollingjaktprov. Samtliga hundar gick till pris. Bizzys pappa tog ett 1:a pris, grattis Simba! Foton från Bygdeåhelgen hittar ni under Galleri, bildtext fixar Matte inom kort.

Förra helgen fick vi chansen att gå en oplanerad Retrieverkurs för Anita Norrblom. Väldigt intressant och vi lärde oss massor. Mycket av det hon säger är så vettigt, men man tänker inte på det själv. Klart att rekommendera!

bullet 2008-05-12

Jag hann aldrig ladda upp bilderna från apporteringsträningen igår. Nu är dessa uppladdade. Jag har även påbörjat arbetet med att göra om "tungladdade" bilder till mindre storlek. Ett nybörjarmisstag jag gjorde vid skapandet av sidan. För bilder se Galleri

Uppdaterat första sidan.

Lagt till brorsan Hugo till länkar

bullet 2008-05-11

Nästa helg är det dags för Bygdeå-helgen vilket är årets höjdpunkt för oss Tollare och Tollarmänniskor i Västerbotten. Igår var det apporteringsträning som gällde. Vi insåg ganska fort att det var nog mer passivitetsträning än apporteringsträning som gällde, detta efter att ha knallat flertalet gånger. Det blev många kast som Matte och Husse fick knalla iväg och hämta medan Bizzy snällt fick sitta och vänta. För bilder se Galleri

Uppdaterat På agendan

bullet 2008-05-10
OJOJ vad det har hänt mycket sedan vi uppdaterade hemsidan senast. Vi tar det i kronologisk ordning med det äldsta överst.

Lydnadskurs
Jennie och Bizzy påbörjade kursen "Lydnad 1-2" den 17 april. Kursen kommer att vara 12 tillfällen under våren.

Viltspårskurs
Helgen den 18-20 april fick vi besök av Bizzys brorsa Crille och pappa Simba och givetvis hängde även deras Matte och Husse med på resan. Med följde även 8 Huskies. Anledningen till detta finbesök var att Bizzy, Crille, Jennie, Marie och Oscar skulle gå viltspårkurs med instruktör/domare Göran Nyström. Mycket givande kurs med mycket praktik vilket var väldigt uppskattat. Vi kan varmt rekommendera denna kurs! Förhoppningsvis kommer det bilder på detta i framtiden, vi glömde tyvärr vår kamera hemma.

Akupunktur
Det funkar tydligen... Bizzy har varit på två behandlingar och har blivit klart bättre i höger bakben. Det blir nog en gång till innan det är helt bra. Det är nästan så man tror att Bizzy gillar det då hon blir så glad när hon träffar kvinnan som sätter i nålarna.

MH
Förra söndagen var det dags för Mentalbeskrivningen. Det gick väl inget vidare för Bizzy, först blev hon rädd för overallen och sedan när det var dags för kedjor som dras på en plåt blev det för mycket. Hon lämnade Matte åt sitt öde och lade benen på ryggen för hon tänkte banne mig inte stanna för att se vad som skulle äta upp Matte och henne. Provledaren avbröt testet och Matte gick och hämtade Bizzy vid bilen. Bizzy fick gå tillbaka och titta på plåten för att se att det inte var något farligt. MH-reultat

Anlagsprov i Viltspår
I torsdags var det dags för Bizzys första försök på anlagsprov i viltspår. Hon blev godkänd! Nu är det bara att träna vidare för att ge sig i kast med öppen klass. Kritik från domaren se Resultat

 

bullet 2008-02-22

Igår bar det av upp till Luleå för att träffa en veterinär-specialist. Som tidigare nämnt så råkade Bizzy skada sig i november (orsak: Blöt-hund-får-Tok-bugg-efter-duschning syndromet. En mycket allvarlig sjukdom bland Tollarna).

Visst har hon blivit bättre men vi tycker ändå att hon ibland undviker att lägga jämn vikt på bakbenen. Då varken Lars Audell eller distriktsveterinären i Vännäs inte kunde hitta något fel på röntgenplåtarna så blev vi hänvisade till Västerås eller Luleå, valet blev enkelt, Luleå är "bara" 30 mil bort.

Veterinären i Luleå konstaterade samma sak, att inget syntes på plåtarna men att Bizzy reagerade på hårt tryck i ryggslutet (vilket är samma ställe som tidigare veterinär noterat smärtreaktion). Så vi blev ordinerade samma behandling som tidigare. Smärtstillande och koppelrastning med motion i tre veckor. Blir Bizzy inte bättre så förslog de Akupunktur!? Vi känner oss dock lättade över beskedet eftersom inget är brutet eller sönderslitet, det är bara att motionera under kontrollerade former.

bullet 2008-02-20

Uppdaterat Galleriet med bilder från Tollarträff med Tollare I Västerbotten den 16 februari 2008.

bullet 2008-02-01

Bizzy 1 år!

bullet 2007-12-01

Uppdaterat  länkar med Tollarlinks.

bullet 2007-11-25
Ny bild på första sidan

Uppdaterat resultat från Bizzys första officiella utställning. Det gick inget vidare... Bizzy gjorde illa sig för en vecka sedan och blev lätt halt, detta trodde Matte och Husse hade gått över för några dagar sedan men där visade det sig att vi hade fel.

Vi har även lagt till kurser som Bizzy genomfört under resultat.

Pappa Simba och brorsan Crille har nu också dykt upp i cyberrymden. Ni hittar dit via länkar.

Vem är Bizzy? Ja, vem är Bizzy egentligen? Gå in och kika.

bullet 2007-10-20
Uppdaterat Galleri med bilder från Heliomarträffen 2007 samt Vem är Bizzy.
bullet 2007-10-16
Uppdaterat Vem är Bizzy, Agenda och Galleri. Lagt in lite fler bilder, bla från Bygdeå-helgen
bullet 2007-10-10
Det var länge sedan sidan uppdaterades. Det har varit fullt upp hemma hos Axell/Österberg. Sedan senast har vi varit på Tollarspecialen och hälsat på Bizzys pappa och brorsa i Sundsvall. Som nyblivna husägare har vi fått lära oss den hårda vägen att man inte får ligga på latsidan.

Även om vi inte är klara med uppdaterandet (är inte bästa vän med FrontPage för tillfället) så har vi uppdaterat: Startsidan, Agendan, Resultat, Galleri och Länkar. Så snart husse lugnat ner sig lite så kommer vi att lägga ut mer under framförallt Galleri.

bullet 2007-07-31
Invigning av lilla Bizzys hemsida