Vem är Bizzy?


Veterinär

HD B Björkstadens Djurklinik 2009-04-22
AD UA Björkstadens Djurklinik 2009-04-22

 

Bizzy 5 mån

Bizzy 6 mån

Bizzy 17 mån

 


Bizzys Vänner

Nora

Min bästa hundkompis och min "Extra-mamma". Om jag springer lite väl fort blir jag fort tillrättavisad. Har tyvärr somnat in.

Rasmus och jag

Detta är "Människo-valpen". Vi har lärt varandra allt vi kan.

Crille

Brorsan min! Förutom att jag är lite mer solbränd så är vi lika som bär.

Ronja

Än så länge är Ronja lite för liten för att leka med, men snart så...

Ejra

Monstret på andra sidan sjön. Var livrädd för denna sak till en början, men nu är vi bästisar. Lekar som tokar tillsammans.

Kevin

Mer påtvingad kompis än vald av fri vilja

King & Ejra

Först lek sedan gos.

Första gången Bizzy o Ejra träffade King. Bizzy tyckte de enbart var jobbiga.

Lite kort om mig...

Jag är en söt liten tös som kommer ifrån kenneln Heliomar som ligger en liten bit norr om Trondheim. Där föddes jag den 1 februari 2007 tillsammans med mina sju syskon, sex bröder och en syster. Min mamma heter Mi (Just Persefone av Heliomar) och min pappa heter Simba (Fjällroosens Simba). Mitt riktiga namn är egentligen Donna Karan av Heliomar, inte illa va!

När jag är inomhus så älskar jag att bara ta det lugnt, tugga på ben och bara ligga och gosa ned sig i soffan tillsammans med matte och husse. Jag tycker att det är jättekul att gå balansgång på soffakanten, men tyvärr så roas inte matte och husse lika mycket nu som när jag var valp. Jag har mina principer, tex så har jag en egen plats i soffan och där tycker jag inte att någon annan skall sitta! Ibland kommer det ju dock några oförskämda typer som tar min plats, då brukar jag börja med att sätta mig nedanför dem och stirra ut dem med en blick som säger ”vill du verkligen sitta där” (detta fungerar i 90% av fallen). Men tyvärr så finns det ju några tröga jäklar som inte fattar vinken och då är det bara att ge upp med en stor duns och suck på golvet och bara hoppas på det bästa… att de snart går hem.

På kvällen ligger jag helst med matte och husse i sängen, där är det varmt, mjukt och tryggt. Jag hoppas att jag får en egen huvudkudde i julklapp så jag slipper ta om samma diskussion varje kväll med matte, kuddarna är mina! Jag brukar lägga mig som en boa runt om hennes huvud och smygande pressa henne från kudden, ibland vaknar hon och rycker åt sig kudden och blänger argt på mig. För att jag då skall få henne på lite bättre humör så lägger jag mig bredvid henne istället och delar kudden med henne, men bara till en början… Eftersom jag föredrar en egen kudde så brukar jag ”släppa bomben” genom att börja flåsa henne i ansiktet och då brukar hon äntligen ge upp så att jag och husse får sova bredvid varandra och hon ligger lite mer på nedre delen av sängen. Så här kan det se ut:


        Man börjar med att gosa ned sig…                               sedan ligger man bara & myser…                   Tusan! Matte kom på mig…


Jag älskar att få vara ute och springa i skogen, och då har jag varken tid med att gosa eller sitta still. Jag gillar att leka att jag är den coola typen som alltid skall gå först och förutspå eventuella faror. Jag har faktiskt blivit lite modigare nu och har börjat lämna husse och matte lite längre sträckor. Men träffar vi på nya människor eller nya hundar så springer jag gärna tillbaka och berättar det för husse och matte så att vi kan hälsa på dem tillsammans. Ibland så spelar fantasin mig ett spratt och jag inbillar mig att en stubbe kan var ett riktigt hemskt monster, lite genant när husse och matte bara skrattar åt mig. Men en dag så kanske jag har rätt, få se vilka som lägger svansen mellan benen då…

Jag har börjat förstå att det är något kul som skall hända då matte tar fram de där påsarna, även kallad dummy, men det är inte alltid jag förstår vad de vill att jag skall göra med dem, men någon gång skall den polletten också trilla ned… Annars så är min favorit hobby mest att busa med mina kompisar och än så länge är jag en jäkel på att trötta ut dem!

Stamtavla

S34254/2007 
Donna Karan Av Heliomar

S52494/98 
LPI LPII
Fjällroosens Simba
S38369/96 
Lönnlövets Zeus
S17347/92 
Acadia's Scotian Mac Tawish
S10217/93 
LP S LCH S VCH
Rödrävens Hjortron
S61106/92 
Lindalunds Chinock My Mox
SF33669/90 
FINUCH
Westerlea's Kitimat Mox
S63884/88 
SV-90
Holly-Halifax
N12566/02 
Just Persefone Av Heliomar
S44536/99 
Shaggy Toller's Just Jazz
DK28501/95 
DE&VDHCH DKUCH
Hyflyer's Invincible Max
DK23083/96 
DE&VDHCH
Sagewood's Kejimkujik Mist
N19033/99 
Donna Mia's E'mail
N01494/94 
Sunlit Kevin Mc Tawish
N01844/97 
Donna Mia's Charmy